Over Cultuurweekend

De stad Antwerpen viert de opening van het nieuwe culturele seizoen met een knaller van formaat. Welkom op Cultuurweekend op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022.

Een heel weekend lang zetten talloze cultuurhuizen hun deuren open om het publiek te verrassen met een schitterend programma. Bijzondere wandelroutes nemen bezoekers mee langs culturele parels doorheen Antwerpen. Het Operaplein en de Groenplaats worden omgetoverd tot heuse beleefpleinen met podia, cultuurtenten en dansvloer. Zo krijgt het publiek alvast een voorsmaakje van het komende cultuurseizoen.

Doelstelling Cultuurweekend 
 

Elk laatste weekend van augustus viert Antwerpen de kick-off van het nieuwe culturele seizoen. Met Cultuurweekend wordt het culturele aanbod uit stad Antwerpen én districten extra in de verf gezet voor het grote publiek. Talloze cultuurhuizen, -organisaties, gezelschappen, kunstenaars… uit Antwerpen zorgen dan ook voor een bijzonder enthousiasmerend aanbod. Zo ontdek je het moois wat cultureel Antwerpen te bieden heeft.

Cultuurweekend heeft heel wat in petto voor jong en oud. Snuister zeker door het uitgebreide aanbod en laat je prikkelen, verrassen, ontroeren en beroeren.

Tip: Zoek je naar een fijne uitstap met je gezin? Filter zeker in het programma op ‘familie’ en op een dag naar keuze.